WhatsAppers naar de fysio

Fysio- en gespecialiseerde handtherapeuten krijgen steeds vaker patiënten in de praktijkruimte die last hebben van klachten als gevolg van intensief whatsappen. Na de bekende sms-duim van de afgelopen jaren, is nu de WhatsApp-vinger een veel gehoorde aandoening.

“We zien duidelijk dat er een relatie bestaat tussen het intensief gebruik van dergelijke elektronische apparatuur en het type klachten“, vertelt handtherapeut Rob van Huis en directeur van zes gespecialiseerde klinieken voor handgewrichtsaandoeningen. “Probleem is dat door overbelasting zowel polsen, hand en vingergewrichten verkrampen of soms slijtage oplopen.”

Ook het swipen – vingerbewegingen over schermen -, in- en uitzoomen en scrollen, zorgen volgens fysiotherapeuten voor extra toeloop.

WhatsApp is een populair programma voor smartphones waarmee gebruikers gratis met elkaar kunnen communiceren. Ook het gebruik van tablets, zoals iPads, zorgt voor problemen aan pols- en handgewrichten.

 

Lees meer hierover in de Telegraaf van dinsdag 27 november 2012 of klik hier.

 

Topfit Fysiotherapie
Mocht u klachten hebben aan uw duim/pols en/ of handgewricht maak dan een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. U kunt bellen met 0320 265000

Nieuwsbericht geplaatst op: 27 november 2012, in: Nieuws Topfit door: