Wat zijn etalagebenen; Claudicatio intermittens?

Claudicatio intermittens ( etalagebenen )Etalagebenen-oftewel-claudiocatio-intermittens-295x300

Claudicatio intermittens wordt veroorzaakt door een stoornis in de doorbloeding van de benen als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose).

Bij inspanning heeft het lichaam een verhoogde energietoevoer nodig. Bij claudicatio intermittens gaat het hier mis. Een vernauwd bloedvat kan niet meer voldoende zuurstofrijk bloed aanvoeren, simpelweg om het minder ‘wijd’ is. Daardoor ontstaat er bij inspanning een krampende of branderige pijn in het been, die dwingt tot regelmatig stilstaan waarna de klachten weer binnen een paar minuten wegzakken.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?shutterstock_66177886

Doorgaans verminderen de klachten met specifieke looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut! Uit onderzoek blijkt dat mensen die hebben deelgenomen aan looptherapie daarna 50 tot 200% verder kunnen lopen, in vergelijking met de controlegroep die geen looptherapie kreeg.

Hiernaast heeft looptherapie heeft ook een gunstig effect op andere cardiovasculaire risicofactoren, zoals hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol en diabetes.

 Topfit Fysiotherapie

Topfit Fysiotherapie is aangesloten bij het ClaudicatioNet.  ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. In januari hebben onze fysiotherapeuten Milou van der Leede en Marijke Manders een positief gesprek gehad met de vaatspecialisten in het ziekenhuis. Hierdoor wordt u als patiënt direct doorverwezen naar de juiste therapeuten. Ook waren Milou en Marijke aanwezig bij de jaarlijkse congresdag op 13 maart. Zo zijn zij weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen ze u met de nieuwste kennis en technieken helpen bij het zo goed mogelijk omgaan met uw klachten. Zelfs in de avonduren!

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met Topfit Fysiotherapie: 0320 265000

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 20 maart 2014, in: Nieuws Topfit door: