Topfit sponsort film ‘De nieuwe wildernis’

De nieuwe wildernis bestaat uit 2 films: ‘de verwondering’ en ‘de verdieping’ die parallel gemaakt en uitgebracht worden in september 2013. De film is opgebouwd rond een filosofische exploratie over het verbond tussen mens en natuur.

De Oostvaardersplassen zijn puur natuur. Nooit hebben er mensen gewoond of gebouwen gestaan. De natuur ontwikkelt zichzelf, op een manier die in Nederland niet voor mogelijk werd gehouden.

De natuur ontwikkelt en verandert voortdurend. Alles hangt met elkaar samen. Het is eten engegeten worden, de kringloop van het leven.

Een kijkje in de keuken van moeder Natuur.

Oostvaardersplassen

Midden in één van de meest dichtbevolkte gebieden van Europa, in een land waarin bijna iedere vierkante meter door de mens is vormgegeven, bevinden zich de Oostvaardersplassen. Hier speelt zich een voor Nederland uniek ‘experiment’ af: natuur mag hier zijn gang gaan. Het resultaat hiervan is een ongerept stuk wildernis.

in de pas 40 jaar oude Flevopolder, land dat extreem afwijkt van alle andere Nederlandse landschappen. Internationaal gezien is dit stuk spontane natuur onder de zeespiegel onder de rook van Amsterdam een rariteit. Het dient als wereldwijd voorbeeld van de ontwikkeling van nieuwe visies op natuur en de rol van mensen daarin. Voor velen is dit gebied onbekend, omdat het grootste gedeelte gesloten is voor menselijke inmenging.

Helaas blijft het daardoor ook onbemind en onbegrepen. EMS FILMS heeft als eerste exclusief toestemming gekregen om alle seizoenen in de Oostvaardersplassen in beeld te brengen. We willen de ziel van dit bloeiende wetland bloot leggen, een zintuiglijke en emotionele confrontatie creëren die de samenhang en variëteit binnen dit ecosysteem duidelijk maakt.

Iedere film is opgebouwd uit 3 delen waarin de ‘circle of life’ wordt gefilmd.

Fundraising diner

Op woensdag 5 september aanstaande worden circa 120 gasten voorzien van een smakelijk diner en een speciale natuurveiling om geld op te halen om het filmbudget sluitend te maken. Voor deze geldelijke bijdrage, kunt u kiezen uit een aantal prachtige tegenprestaties in de Oostvaardersplassen. Meevliegen bij een dierentelling of snorkelen met de filmers? Een safari in fluisterboten met uw klanten of personeel?

Wilt u weten waar u op kunt bieden of heeft u vragen mail dan: ignas.vanschaick@emsfilms.com

Topfit Fysiotherapie
Topfit is trots op Lelystad en de regio en voeld zich maatschappelijke betrokken. Daarom ondersteund Topfit lokale projecten waarbij we ons betrokken voelen. De filmmakers/geluidsmensen welke gedurende de opnames in lelystad wonen mogen gebruik maken van onze faciliteiten  zoals fitness en fysiotherapie.

Voor meer informatie over de film: www.denieuwewildernis.nl

Nieuwsbericht geplaatst op: 4 september 2012, in: Nieuws Topfit door: