Topfit Fysiotherapeute steunt KiKa, maar mist door orkaan Sandy een marathon ervaring

Fysiotherapeut Mirjam Meppelink deelt haar ervaringen:

Donderdag 1 november was het eindelijk zo ver. Het vertrek naar New York voor de marathon. Ondanks Sandy leek het allemaal door te gaan dus wij gingen vol goede moed naar het vliegveld. In vol enthousiasme kwamen wij aan in Amerika waar wij te horen kregen dat ons hotel niet open was en dat er bijna geen benzine te verkrijgen is in de omgeving. Alle hotels in New York en omstreken waren bezet dus wij moesten uitwijken naar Philadelphia. Dit betekende nog 3 uur wachten op de bus en daarna nog 3,5 uur rijden naar Philly.

Sandy en haar verwoestingen

Tijdens dit ritje kwamen we door lower manhatten. Dit gedeelte was onder andere getroffen door Sandy. Het was erg bizar om alle hoge flatgebouwen te zien zonder enig licht. Het zag er erg spookachtig uit. Dit deed je realiseren dat Sandy meer heeft aangericht dan wij tot nu toe dachten maar zover bekend geeft dhr Bloomberg nog steeds aan dat de marathon gewoon doorgaat. De volgende ochtend in Philly heeft een vriend van mij (die al enige jaren in Philly woont) een loopje uitgezet voor de 150 deelnemers van KiKa. Na een leuke loop kregen wij het goede nieuws dat ons hotel in New Jersey open is en dat wij teruggaan naar New York. Allereerst ons startbewijs halen en dan inchecken in het hotel. Helemaal blij met ons startbewijs hoorde wij 2 uur later dat de marathon alsnog was afgelast. Dit was een ontzettende teleurstelling.

Mirjam

Het is een teleurstelling maar het was zeker te begrijpen dat de marathon is afgelast. De start van de marathon is altijd op Staten Island. Dit gedeelte was het zwaarst getroffen en er zijn tientallen doden gevallen. Het plaatsen van toiletten voor de lopers terwijl alle inwoners daar zonder water, licht of zelfs huis zaten was erg ontoepasselijk. Een startbewijs en een medaille maar geen 42 km.

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 23 november 2012, in: Nieuws Topfit door: