Gezonde medewerkers door fysieke training tijdens het werk!

Topfit Arbozorg is gestart met fysieke trainingen aan de productie medewerkers van Renolit BV, zodat zij hun werk slimmer en met minder krachtsinspanning kunnen uitvoeren. De training kent enkele contactmomenten en heeft als doel het voorkomen van lichamelijke klachten, zodat medewerkers fit en gezond blijven.

 Hoe ziet zo’n training eruit?

We starten met een aantal fysieke testen. Hiermee wordt de kracht van de rug, schouders etc gemeten, ook is er aandacht voor de lenigheid van de rug en hamstrings. Zo krijgt iedere deelnemer zelf inzicht in zijn of haar lichamelijke conditie!

Theorie

Daarna wordt wat theorie behandeld in de vorm van een interactieve presentatie. Waarin verschillende tiltechnieken en tilprincipes worden toegelicht.

Om die vervolgens te gaan uitvoeren, immers oefening baart kunst!

Praktijk

Samen met de medewerkers gaan we hun werktaken uitvoeren. De medewerkers gaan aan de slag:  tillen, bukken, soms in een rare houding staan. Daarbij krijgen ze tijdens het uitvoeren daarvan advies om dat op de juiste manier te doen.

De vertaalslag van theorie naar de eigen werksituatie wordt zo direct gemaakt. Medewerkers leren direct aan hoe zij hun werk op de juiste manier kunnen uitvoeren.

Nul- en eindmeting

Voorafgaand aan de training hebben de medewerkers een vragenlijst ingevuld om het kennisniveau te peilen. Met deze gegevens kan achteraf gekeken worden of de training effect heeft gehad.

En ook een jaarlijkse opfriscursus kan hierop worden afgestemd! Want zoals voor iedere gedragsmatige training geldt: het is belangrijk dit regelmatig te herhalen, om te voorkomen dat medewerkers  terugvallen in het oude gedragspatroon. 

Bent u als bedrijf ook geïnteresseerd in een fysieke training voor uw medewerkers?

Voor iedere bedrijfssituatie maken wij een training op maat,  die het meest bij uw praktijksituatie past. Neem voor meer informatie contact op met 0320 26 5000 of mail naar arbozorg@topfit-fysiotherapie.nl

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 24 september 2012, in: Nieuws Topfit door: