Nieuw oefenmateriaal bij Topfit Fysiotherapie

Ben je al bekend met het principe van een foamroller?

Topfit Fysiotherapie heeft recentelijk een aantal Foamrollen aangeschaft. Collega’s van Topfit Fysiotherapie hebben eerst gekeken naar de mogelijkheden van Foamrollen. Foamrollen zijn te gebruiken als oefenmateriaal tijdens een behandeling, bij de fitness of om thuis te oefenen.

Foamrollerfoam-roller

Tijdens het sporten wordt het lichaam op verschillende manieren belast. De Foamroller is bij uitstek geschikt om je lichaam voor te bereiden op de komende training. De belangrijkste spiergroepen worden geactiveerd en gewrichten worden gemobiliseerd. De Foamroller biedt mogelijkheden voor zowel strek- als buigoefeningen. Ook kunnen hiermee de dieperliggende rompspieren geactiveerd worden zodat je goed voorbereid aan de training kunt beginnen.

Voorbeeldoefeningen

Klik hier om een aantal voorbeelden te zien. In dit filmpje zie je de 5 basisoefeningen. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden om te oefenen met de Foamroller. Die laten we je graag een keer zien.

De rollen worden gebruikt in onze lokaties de Botter en de Rietlanden. Voor wie thuis wil oefenen is de Foamroller ook te koop bij één van de vestigingen van Topfit Fysiotherapie.

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 14 maart 2014, in: Nieuws Topfit door: