Gezonder personeel levert miljarden op

Kosten gezondheidszorg

Afgelopen maand gaat het in het nieuws vaak over de kosten van de gezondheidszorg. Uit onderzoek is gebleken dat de kosten flink kunnen dalen indien de werkgevers  investeren in een betere gezondheid van hun personeel (*).

Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar.

Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro. Dat blijkt uit een doorrekening van adviesbureau CapGemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Staatssecretaris Paul de Krom zal de resultaten bekendmaken. Dat gebeurt bij de start van de campagne Duurzame inzetbaarheid. De cijfers wijzen volgens de bewindsman uit dat duurzame inzetbaarheid van personeel winst oplevert.

 

Het ministerie heeft samen met 100 bedrijven die al ervaring hebben met duurzaam werken, in kaart gebracht hoe ook andere werkgevers hiermee succes kunnen boeken. De ervaringen zijn neergelegd in een manifest dat De Krom naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Daarin staat onder meer dat een schoonmaakbedrijf het ziekteverzuim van 12 naar 4,5 procent wist te verlagen door onder meer een speciaal spreekuur met een fysiotherapeut.

Sociale Zaken wijst erop dat de arbeidsmarkt de komende jaren drastisch verandert door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van de werknemers stijgt daardoor. Werkgevers zullen dus meer moeten doen om hun personeel te behouden en fit te houden.

Topfit Arbozorg helpt u om medewerkers vitaal en gezond te houden!

Door het preventief uitvoeren van een Werkplek Ondezoek en Advies voorkomt u dat lichamelijke klachten ontstaan, die uitmonden in ziekteverzuim.

U krijgt én behoudt gezonde medewerkers door periodiek een fysiotherapeut bij u op locatie aanwezig te laten zijn. Zo kunt u zoveel mogelijk voorkomen dat lichamelijke klachten ontstaan en bent u er snel bij als dat toch zou gebeuren!

Mochten  ondanks een goede werkplek en het juiste werkgedrag de klachten toch blijven bestaan, dan bieden wij u verschillende testen, zoals bijvoorbeeld de Health Check en de Back Check, waarmee mogelijke andere oorzaken voor lichamelijke klachten achterhaald kunnen worden.

Wanneer uit een test blijkt dat uw medewerker fysiek sterker dient te worden, dan kan hij of zij terecht bij één van de beweeggroepen zoals rugscholing binnen Topfit Fysiotherapie!

Samenwerking met Topfit Arbozorg levert dus zowel voor ú als uw medewerkers gezondheidswinst op!!
 Voor een afspraak of meer informatie kunt u bellen met: 0320 265000

* © ANP – Bron: Volkskrant 10-10-2012

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 1 november 2012, in: Nieuws Topfit door: