COPD is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken.

Als patiënt krijgt u het steeds vaker benauwd. Een trap oplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Werken lukt soms niet meer. In een vergevorderd stadium kunt u zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof.

Wat kunt u doen om de klachten te verminderen?
  • Stoppen met roken
  • Meer bewegen
  • Aangepast eten
  • Medicijnen consequent gebruiken
Meer bewegen via het beweegprogramma COPD

Het beweegprogramma COPD is een ketenzorgprogramma waarbij we samenwerken met de huisarts, de praktijk ondersteuner huisarts (POH’er), de diëtist en de longverpleegkundige van het ziekenhuis.

Topfit Fysiotherapie verzorgt het beweeggedeelte van deze zorgketen. Wij stellen samen met u een persoonlijk beweegprogramma op, rekening houdend met uw mogelijkheden en beperkingen.

Waaruit bestaat het programma:
  • Tijdens de intake meten we uw zuurstofopnamecapaciteit en het zuurstofgehalte van uw bloed tijdens het bewegen. Ook meten we uw maximale hartslag.
    Alle overige zuurstofwaarden zijn al gemeten door uw POH’er en deze zijn op het moment dat u bij ons komt bij ons bekend.
  • Op basis hiervan stellen we uw individuele beweegprogramma op. U gaat bewegen in een kleine groep onder begeleiding van één van onze COPD gekwalificeerde fysiotherapeuten.
Aanmelding en vergoeding of kosten

Voor deelname heeft u een verwijzing van uw POH’er of longverpleegkundige nodig.

De meeste verzekeraars vergoeden deelname gedeeltelijk. U bent er zelf verantwoordelijk voor om dit na te kijken in uw zorgpolis. In aanvulling daarop geldt een beperkte eigen bijdrage.

Voor meer informatie bel 0320 26 5000 of mail naar info@topfit-fysiotherapie.nl