Fysiotherapeute Marieke geslaagd voor Geriatrie

marieke11De afgelopen 3 jaar heeft Marieke Gijsbers-Denkers de opleiding tot master geriatriefysiotherapeut gevolgd. De vele vrije uren die zij hierin heeft gestoken zijn nu dus beloond met een officieel diploma! Marieke van harte gefeliciteerd!

Marieke over Geriatriefysiotherapie

Tijdens mijn opleiding heb ik vooral geleerd dat fysiotherapie met ouderen allang niet meer is zoals vroeger; stoffig en suf. Tegenwoordig richten we ons in de therapie vooral op het makkelijker maken van activiteiten, iemand helpen zolang mogelijk  zelfstandig te blijven en voorkomen (preventie) van vallen en kwetsbaarheid.

Over dit laatste ging mijn afstudeerartikel: Hoe zorgen we er voor dat de potentieel kwetsbare groep ouderen meedoet aan een trainingsprogramma om zo mogelijke kwetsbaarheid en de daarbij behorende klachten voor te zijn.

Eigenlijk is geriatriefysiotherapie, naast de reguliere revalidatie zoals bijvoorbeeld na een nieuwe heup of herseninfarct, er vooral op gericht de ouder wordende mens zo lang mogelijk op een veilige manier zelfstandig te laten zijn.

 

Ik vind het geweldig dat ik hier een bijdrage aan kan leveren. De waardering en dankbaarheid die de mensen hiervoor uitspreken geven mij enorm veel voldoening.

Algemeen_revalidatie_65609959Geriatrie fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Hij of zij werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Marieke is onder andere werkzaam in de Hanzeborg waar zij veel ouderen begeleid.

 

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen met:

Lelystad 0320 265000
Dronten: 0321 38 2005
Zwolle: 038 3031010

Nieuwsbericht geplaatst op: 17 juli 2014, in: Nieuws Topfit door: