Flexchair® training nu bij Topfit Zwolle, Topfit Dronten en bij Topfit Lelystad

De collega’s van Topfit Fysiotherapie hebben woensdag 21 januari de 2e trainingsdag gehad om te werken met de Flexchair® in Zwolle, Lelystad en Dronten. Op de locaties van Topfit Fysiotherapie Zwolle, Topfit Fysiotherapie Dronten en Topfit Fysiotherapie staan nu Flexchair®’s opgesteld. Deze dynamische zitoplossing kan naast trainingsmogelijkheid, bijvoorbeeld voor het trainen van de motorcontrol van de rug, ook ingezet worden als flexchair motorcontrol actief zittenzitoplossing om mee te werken op uw werk.

De Flexchair®

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit.  Dynamisch actief zitten betekent dat je lichaam aan het werk wordt gezet om in de juiste houding te zitten.

De Flexchair® maakt dat mogelijk en zo train je je lichaam, terwijl je zit!

De Flexchair® bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting en heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.

Zittend bewegen met de Flexchair® heeft veel voordelen:
  • verbeteren van de coördinatie en stabiliteit
  • het zittende werk wordt langer volgehouden
  • sportieve prestaties verbeteren
Onbewust elke dag sterker

Bij het gebruik van de Flexchair® worden diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief.

De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Flexchair Topfit Fysiotherapie trainen rugActief zitten

Om op de Flexchair® te kunnen ‘zitten’ moet de rug in een goede basisconditie zijn. De PAR-test, een afkorting voor het testen van de Persoonlijke Actieve Rug, geeft aan of er voldoende basisconditie is om de Flexchair® optimaal te kunnen benutten. Als het lichaam nog niet sterk genoeg is om goed op de Flexchair® te kunnen zitten, zullen oefeningen worden gegeven om de rug te versterken en kan het zitten op de Flexchair® ook geleidelijk aan worden opgebouwd, naast zitten op een ‘reguliere bureaustoel’. De Bedrijfsfysiotherapeut kan beoordelen of de Flexchair® geschikt is voor uw situatie.

Fysiotherapie

Naast het gebruik in de werksetting wordt de Flexchair® ook gebruikt als oefensetting. Topfit Fysiotherapie heeft enkele gespecialiseerde bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeuten in dienst, die hierin begeleiden. Zo heeft Mirel Doeze Jager-van Someren recent zelf een PAR-test ondergaan en de werking van Flexchair® mogen ervaren. Op locatie van Topfit Fysiotherapie  in Zwolle wordt de Flexchair® al veel ingezet, bijvoorbeeld door middel van een proefplaatsing bij organisaties.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met:
Topfit Fysiotherapie: 0320 265000
Topfit Fysiotherapie Dronten: 0321 0382005
Topfit Fysiotherapie Zwolle: 038 3031010

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 22 januari 2015, in: Nieuws Topfit door: