Eindelijk af van achillespeesklachten

Bob Jeke over zijn achillespeesklachtenTopfit Fysiotherapie Zwolle Lelystad

Sinds 2010 heb ik last van problemen aan mijn achillespezen, van alles geprobeerd maar dankzij de professionele uitgevoerde E.S.W.T. Therapie (Extracorporeal ShockWave Therapie) bij Topfit Fysiotherapie, maak ik grote progressie waardoor ik mijn werk in de zorg met plezier kan blijven doen en binnenkort weer kan sporten. Ik wil daarom het team van Topfit Fysiotherapie hartelijk bedanken.

Bob Jeke!

 

Topfit Fysiotherapie Zwolle LelystadESWT: Extracorporeal ShockWave Therapie

Shockwave therapie is een zeer succesvolle behandeling voor hardnekkige peesblessures. Het begint de laatste jaren bij veel fysiotherapeuten de standaardmethode te worden om hielspoor en fasciitis plantaris te behandelen, maar ook schouderklachten en tennisellebogen worden er bijv. vaak mee behandeld. Shockwave wordt ook wel E.S.W.T. genoemd (Extracorporeal ShockWave Therapie).

Shockwave therapie is gebaseerd op geluidsgolven die met een soort stift of bol direct gericht worden op de plek van bijv. het hielspoor, maar ook wel op de rest van de peesplaat. Deze golven zijn hoog energetisch en prikkelen het aangetaste peesweefsel. Het idee is dat door deze prikkeling het weefsel een genezingsreactie in gang zet, in plaats van maar eindeloos te blijven ontsteken. Als de behandeling aanslaat zijn niet meer dan 4-6 behandelingen nodig.

De behandeling zelf kan vrij pijnlijk zijn. De geluidsgolven (een soort hard tik-geluid) kunnen behoorlijk stevig aankomen, zeker in het begin van de behandeling. De intensiteit kan echter aangepast worden aan de pijngrens van de patiënt. Meestal wordt vrij laag begonnen, en wordt de intensiteit opgevoerd als de eerste gevoeligheid wegtrekt. De pijn na de behandeling verschilt. De ergste pijn is weg zodra de behandeling stopt, maar sommige patiënten hebben nog enkele uren tot dagen na de shockwave behandeling een wat zeurderige napijn.

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met Topfit Fysiotherapie
Lelystad: 0320 265000
Dronten: 0321 382005
Zwolle:  030 3031010

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 30 december 2014, in: Nieuws Topfit door:

Tags: , , ,