Einde opleiding Manuele therapie in zicht…

 

Topfit Lelystad Matthijs

3 onderdelen afgerond

Afgelopen weekend heeft Matthijs de Groot 2 onderdelen afgesloten van zijn opleiding Manuele therapie. Daarmee is hij klaar met de 3 onderdelen:

  • behandeling en onderzoekstechnieken: armen, nek en bovenrug.
  • behandeling en onderzoekstechnieken: benen en onderrug
  • het in de praktijkbrengen van zijn kennis: het implementatieproject.

Hierbij heeft Matthijs vragenlijsten afgenomen bij patiënten met lage-rug klachten. Met als doel de zorg aan hen te kunnen optimaliseren.

Nog te doen

Het voorlaatste onderdeel bestaat uit een onderzoek wat Matthijs heeft uitgevoerd, naar de best mogelijke behandeling bij een tenniselleboog. Die behandeling heeft hij vervolgens bij een aantal patiënten uitgevoerd. En de bevindingen vastgelegd in een casereport, die op dit moment wordt nagekeken door zijn studiebegeleider.

Afsluitend onderdeel is het eindexamen, wat bestaat uit een deel theorie en een praktijkcasus. Bij een voor hem onbekende patiënt zal hij de anamnese moeten afnemen, onderzoek doen en een behandelplan opstellen.

Als Matthijs deze 2 onderdelen heeft afgesloten mag hij zich Master Manueel therapeut noemen, waardoor hij na Dennis en Miriam de derde Manueel therapeut bij Topfit Fysiotherapie is.

 

Matthijs: “het eindexamen vind ik het meest spannend. Maar als ik gewoon mijn dagelijkse handelingen en vaardigheden laat zien, dan heb ik er vertrouwen in dat het gaat lukken”.

Nieuwsbericht geplaatst op: 18 mei 2011, in: Nieuws Topfit door: