De nieuwe aanpak van zorg bij COPD

 

De zorg voor chronisch zieken moet beter en efficiënter. Daarom is in Nederland gekozen voor een programmatische aanpak waarin de patiënt centraal staat (ketenzorg). De COPD ketenzorg is multidisciplinair (samenwerking met huisarts, POH’er, diëtist, apotheek en fysiotherapeut).

 Topfit fysiotherapie COPD

Patiënten hebben een actieve rol binnen de ketenzorg en zorgverleners ondersteunen patiënten daarbij. Uit landelijk onderzoek blijkt dat “De programmatische zorg langzaam op gang komt en vraagt om een verandering van houding bij zowel zorgverlener als patiënt”, stelt NIVEL-onderzoeker Monique Heijmans vast. Lees het volledige bericht

COPD- en astmapatiënten merken nog weinig van de nieuwe ‘programmatische aanpak’ en daar wil Topfit Lelystad verandering in brengen.

 

Topfit Lelystad

Bij Topfit Lelystad is fysiotherapeut Amy Vogelaar gespecialiseerd in longproblematiek en is erg actief binnen de COPD Ketenzorg. Amy Vogelaar: “Door regelmatig overleg met de longarts/longverpleegkundige kan ik de patiënt nog beter behandelen.”

Wat bied Topfit Lelystad u?

Voor de fysiotherapeut staat bewegen centraal. Er wordt een persoonlijk beweegprogramma opgesteld voor uw doelen. De fysiotherapeut helpt u de doelen te formuleren en behalen! Er kunnen verschillende doelen zijn zoals: algehele belastbaarheid vergroten (meer kunnen doen in ADL), lokale belastbaarheid vergroten (ademhalingsspieren trainen), ademhalingsoefeningen (op de juiste manier ademen) of hoesttechnieken. Therapie vindt plaats in groepsverband of individueel en altijd op eigen niveau.

Mocht u COPD hebben en meer informatie willen kunt u contact opnemen met Topfit Lelystad: 0320 265000

of lees meer op onze site: https://www.topfit-fysiotherapie.nl/fysiotherapie/beweeggroepen/copd/

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 9 mei 2011, in: Nieuws Topfit door: