De beklimming van de Alpe d’Huez: ‘Opgeven is geen optie’

Persoonlijke verhaal van Marion:IMG_2226 IMG_2225 IMG_2229

Donderdag 2 juni: dé dag waarvoor ‘team Wiet’ getraind had. Opgeven was geen optie, omdat het opgeven van de strijd tegen kanker geen optie is.

Lelystedelinge Wieteke Kranenburg hoorde 3 jaar geleden, op 32-jarige leeftijd, dat zij borstkanker had. Een intensief behandeltraject, bestaande uit een operatie, chemo’s en bestralingen volgde. Het ongelooflijke gebeurde: nog drie vriendinnen van Wieteke overkwam hetzelfde en inmiddels zijn twee van deze jonge vrouwen overleden. Wieteke herstelde en beloofde deze vriendinnen dat ze, wanneer ze weer sterk genoeg zou zijn de Alpe d’Huez zou beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Behoedzaam, onder toeziend oog van Mirjam, Stan en Patrick, bouwde ze haar conditie op. Samen met haar partner Bob wist ze een team van ruim 30 man om zich heen te vormen (de helft om te fietsen of te lopen en de helft om aan te moedigen), zamelde geld in, bracht haar actie onder de aandacht via de Flevopost, de radio en in de Flair….. en toen stond Wiet met haar team aan de voet van die immens steile berg.

Wat een belevenis. Zó indrukwekkend. Overal hangen spandoeken aan de rotsen met afbeeldingen van inmiddels overleden dierbaren. In de bochten staan honderden kaarsjes en mensen die je letterlijk en figuurlijk ‘dragen ‘. Iedere deelnemer en toeschouwer heeft zijn eigen verhaal.

 …En eindelijk de top in zicht! Wat een ontlading bij de finish en wat een emoties. Missie volbracht!IMG_2228

Door geldmiddelen voor onderzoek is o.a. bereikt dat men een apparaat ontwikkeld heeft waarmee een tumor in de borst veel selectiever bestraald kan worden. De grote winst is dat de rand van de tumor preciezer zichtbaar is en dat zo min mogelijk gezond weefsel aangetast wordt. De wens en verwachting is dat kanker op termijn een chronische ziekte kan worden. Maar daar is geld voor nodig!

Voor ‘Team Wiet’ is ruim 35.000 euro gedoneerd. Ook Topfit heeft een bedrag gestort. En er kan nog steeds geld gedoneerd worden klik hier om naar de site te gaan

Hartelijk dank namens Wieteke. Het wordt zo goed besteed!

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 18 juni 2016, in: Nieuws Topfit door:

Tags: , ,