Conditietesten leveren verrasssende resultaten op tijdens Vitaliteit dag Topfit Arbozorg bij Farm Dairy

 

Afgelopen vrijdag verzorgde Topfit Arbozorg een ‘Vitaliteit dag’ bij Farm Dairy. Farm Dairy is gevestigd in Lelystad en maakt allerlei zuivelproducten, verpakt die vervolgens en levert die af bij supermarkten.

Sjouwen met melkpakken…

Het in-en-ompakken van alle vla-, melk- en yoghurtpakken op loopbanden, in pallets en op rekken is fysiek zwaar werk, waarvoor de medewerkers lichamelijk sterk genoeg moeten zijn. Ook moeten zij die werkzaamheden op de juiste manier verrichten, om lichamelijke klachten te voorkomen.

 Conditietesten

Tijdens deze Vitaliteitdag op vrijdag 10 februari stond bewustwording van de invloed die je hebt op je eigen gezondheid centraal. Zo waren er verschillende activiteiten rondom de 5 pijlers van vitaliteit, BRAVO:

  • Bewegen
  • Roken
  • Alcohol
  • Voeding
  • Ontspanning

Tijdens de conditietesten bleken een aantal medewerkers nog véél gzondheidswinst te kunnen behalen, door slechts íets meer te bewegen. Je mag immers 23 1/2 uur niets doen per dag, als je maar een half uurtje per dag beweegt…

Ook de bloeddrukmetingen die werden verricht waren aanleiding voor vervolgactie; verschillende medewerkers zijn doorverwezen naar de huisarts. Hier kunt u zien wat er op het programma stond deze dag.

Bedrijfsfysiotherapeuten van Topfit Arbozorg

Naast deze jaarlijkse dag waarin we vitaliteit onder de aandacht brengen, zijn onze bedrijfsfysiotherapeuten regelmatig op de werkvloer aanwezig, om direct advies te geven verzuim te voorkomen. Ook verzorgen zij tiltrainingen en funny walks trainingen, om medewerkers te leren hun werk in de juiste werkhouding uit te voeren én zich ervan bewust te laten worden dat alleen zij zèlf kunnen zorgen voor het juiste werkgedrag.

Wilt u ook fitte en gezonde medewekrers, die lichamelijk sterk genoeg én voldoende kennis hebben om het juiste werkgedrag te vertonen?

Bel ons dan voor een afspraak: 0320 26 5000 of mail naar vitaal@topfit-fysiotherapie.nl

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 13 februari 2012, in: Nieuws Topfit door: