Klachten door verkeerde werkhouding bij Berrico voorkomen door werkplekonderzoek

In de afgelopen weken heeft onze bedrijfsfysiotherapeut Mirel bij Berrico Food Company verschillende werkplekonderzoeken uitgevoerd.

Berrico is één van de grootste cranberry leveranciers van Europa. Op het gebied van de biologische gecultiveerde variant zelfs de allergrootste.

 Berrico vindt de gezondheid van haar medewerkers bijzonder belangrijk en daarom is de hulp van Topfit gevraagd bij het ergonomisch optimaal afstellen van alle werkplekken. 

Ontspannen op de werkplek….

Alle medewerkers waren blij met de ondersteuning en waren zeer verrast welke mogelijkheden hun bureaustoel allemaal had!

Ook kregen zij tijdens het onderzoek tips om de juiste werkhouding aan te nemen en tijdens het werk regelematig even te ontspannen. Al is het maar door ieder kwartiertje de armen even te laten hangen en daardoor de schouders te ontspannen…

Eén van de reacties:

‘We waren allemaal blij dat Mirel er was. Dank je wel voor je goede zorgen!’

 Hoe verder?

Berrico zal voor een aantal medewerkers nog wat materialen kopen om het werken ergonomisch te verbeteren en klachten aan nek en schouders verder te voorkomen.

Daarna zal er – 2 weken na het bezoek – nog een eindevaluatie plaatsvinden.

Bent u ook geïnteresseerd in ondersteuning op het gebied van werkplek en werkgedrag van uw medewerkers? Neem dan contact op met Topfit Arbozorg arbozorg@topfit-fysiotherapie.nl of bel 0320 265000 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 3 mei 2012, in: Nieuws Topfit door: