Aanbeveling: wandelen tijdens kantoortijd

Topfit Arbozorg vitale medewerkersTwee uur wandelen tijdens kantoortijd

Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens een werkdag minstens twee uur moeten rondlopen om het risico op ziektes te verkleinen. Met dit opmerkelijke advies komt een internationaal gezelschap van experts in het tijdschrift British Journal of Sports Medicine.

Hoewel meer onderzoek wenselijk is, stellen de onderzoekers van onder meer de University of Chester (UK) dat het wetenschappelijk bewijs sterk genoeg is om twee uur lichte beweging tijdens kantoortijd aan te bevelen. Dit leidt volgens studies tot een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Idealiter zouden werknemers volgens de onderzoekers zelfs vier uur moeten bewegen.

Ook een Nederlandse expert pleit voor twee uur bewegen per dag. Tibor Hortobagyi, hoogleraar bewegen en gezond ouder worden aan de Rijksuniversiteit Groningen: “Twee uur lijkt lang, maar alle onderzoeken wijzen erop dat het goed is om het onafgebroken op je stoel zitten, te doorbreken.”

 Topfit Arbozorg

Topfit Arbozorg helpt u om medewerkers vitaal en gezond te houden! Door het preventief uitvoeren van een Werkplek Onderzoek en Advies voorkomt u dat er lichamelijke klachten ontstaan, die uitmonden in ziekteverzuim. U krijgt én behoudt gezonde medewerkers door periodiek een fysiotherapeut bij u op locatie aanwezig te laten zijn. Zo voorkomt u dat lichamelijke klachten ontstaan en bent u er snel bij als dat tóch zou gebeuren! Ook stoelmassage is een ‘signalerend instrument’ om vroegtijdig klachten en overbelasting te kunnen signaleren. Zo kan preventief actie worden ondernomen, om te voorkomen dat lichte overbelasting uitmondt in werkelijke klachten en mogelijk ziekteverzuim! Mochten er ondanks een goede werkplek en het juiste werkgedrag toch klachten blijven bestaan, dan bieden wij u verschillende testen, zoals bijvoorbeeld Health Check en de Back Check, waarmee mogelijke andere oorzaken voor lichamelijke klachten achterhaald kunnen worden. Wanneer uit een test blijkt dat uw medewerker fysiek sterker dient te worden, dan kan hij of zij terecht bij één van de beweeggroepen zoals rugscholing binnen Topfit Fysiotherapie!

Samenwerking met Topfit Arbozorg levert dus zowel voor ú als uw medewerkers gezondheidswinst op!!

Bij vragen of voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Topfit Fysiotherapie
Lelystad: 0320 265000
Dronten: 0321 382005
Zwolle: 038 3031010

*bron: Telegraaf.nl

Nieuwsbericht geplaatst op: 3 juni 2015, in: Nieuws Topfit door: