4 redenen waarom je meer zou moeten bewegen op werk

De excuses ‘maar daar word ik zo moe van’ of ‘bewegen is helemaal niet leuk’ hebben we allemaal weleens gehoord. Maar verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je door regelmatig te bewegen, beter in je vel zit en je productiviteit omhoog gaat. Daarom hebben wij een 4-tal redenen op een rij gezet waarom jij meteen zou moeten beginnen met meer bewegen op je werk.
1. Je hersenen vallen in slaap

Charles Hillman, professor aan de universiteit van Illinois, heeft dit met een ‘simpel’ onderzoek aangetoond. Hij liet studenten 20 minuten wandelen en 20 minuten zitten waarna hij hun hersenactiviteit heeft gemeten. Door te bewegen heb je eigenlijk geen koffie meer nodig!

Hersenactiviteit na bewegen

2. Geef je creativiteit een boost

Zoals te zien in bovenstaande afbeelding wordt door beweging ook de rechterhersenhelft gestimuleerd. Stimulatie van de rechterhersenhelft zorgt ervoor dat je beter verbanden kunt leggen, gevoelsmatiger gaat handelen en dat je creatiever gaat nadenken.

Linker- en rechterhersenhelft

3. Bewegen is goed voor je geheugen

Door te bewegen komt het hormoon irisine vrij in je hypocampus. De hypocampus is een onderdeel van je hersenen waar grotendeels het verwerken en opslaan van informatie plaats vindt. Irisine zorgt ervoor dat dit proces sneller en beter gaat.

4. Voel je fitter

Sporten heeft naast dat het een direct effect heeft op je hersenen ook impact op je lichaam. Door te sporten heb je bijvoorbeeld minder snel een opgeblazen gevoel, omdat je stoelgang op gang wordt geholpen. Daarnaast is het ook goed voor de doorbloeding van je lichaam waardoor je je energieker en vitaler voelt!

Nieuwsbericht geplaatst op: 5 april 2016, in: Nieuws Topfit door:

Tags: , , ,